torsdag 27 oktober 2011

Allt är upplyst

Jag vet att ni redan känner till Abigail Ahern men hur kan man inte falla handlöst för hennes excentriska lampor? Så fåniga och så underbara på samma gång.
"Varde ljus" är sannerligen en devis som håller än i dag. När designistor ska tipsa om var man ska lägga sina surt förvärvade slantar brukar de ofta säga åt en att investera i belysning - där ska man visst få mest bang for one's buck. Och vem tackar nej till det? Här är några sötnosar till lampor som jag sprang på under designveckan i London (och en från Maison & Objet).

Glaslampor fanns det en hel del av i montrarna som synes. Här ser vi några från Curiousa & Curiousa. Stiligt med färgat glas, tycker jag. Handgjorda i Dirbyshire.
Det här är ju för tjusigt. Penelope Batley berättade att hon vill skapa vackra saker som samtidigt inte är helt allvarsamma. Hon lyckas utmärkt, ren poesi. Påminner lite om den här, eller hur?
Heather Gillespie blåser sitt glas själv och flyttade till och med till den avlägset belägna staden Kamenický Šenov i Tjeckien, som är känd för sin utsökta glastradition, och bodde där under ett år. Hon har till den här bedårande kollektionen hämtat inspiration från den marina världen, från musslor och ostron.
Det här är belysningsmotsvarigheten till en ostronkoloni.
Rothschild & Bickers hade en hel del rart i sin monter. Deras glaslampor med tygfransar har flaxat runt i magasinen tidigare men jag tycker att dessa med liten guldkrona är minst lika söta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar