måndag 3 oktober 2011

Den gröne riddaren

Förtroendeingivande stiliga omgivningar att handla antika juveler och klockor i. Det sedvanligt spänstiga samspelet mellan rött och grönt regerar.
Ni vet hur det är när man börjar tänka på något, och sedan är det plötsligt överallt. Ibland är det något deppigt som man kanske helst skulle vilja undvika, insert valfritt irritationsmoment här, men andra gånger har man mer tur. När jag var i London nu senast noterade jag det ljuvliga, gröna kaklet som pryder mer än ett ställe. Det ger en touch av frivolitet till vilken exteriör som helst trots att kakel egentligen är ett ganska praktisk material. Måste vara den ärtiga färgen; grönt är skönt och allt det där. Blir med ens enastående sugen på att kakla om badrummet. Vore något att luta sig tillbaka i badkaret och tänka på England. Tröstade mig med den här så länge.

Puben The Birdcage på Columbia Road nöjer sig inte med halvmesyrer utan kaklar loss ordentligt.
Grönt och vitt, ingen dålig kombo som Benugo kan skryta med. Vet dock inte om det är exteriören eller lyckat cuisine som lockar allt folk som trängs därinne.

Gillar växelverkan mellan det stiliga kaklet, den röda teglet och de fräcka svarta dekorationerna.
Här, på portal, skulle jag vilja äta. Om så bara för att de har matchat de lila vaserna i fönstret så mästerligt med det vackert skiftande kaklet. Jolly good!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar