fredag 21 oktober 2011

Ordet och färgerna

Två små blå.

Det är många i den så kallade umgängeskretsen som nu börjar le ljuvt när det talas om att ha en egen täppa. Vad är det för trams? Jag har personligen inga sådana fäblesser. Hur skulle någonting någonsin kunna vara bättre än en lägenhet? De är ju inte bara trevliga utan också praktiska, och utan insyn. Det enda som möjligen skulle kunna locka med ett eget hus är att man kan göra något så här fint med entrédörren. Det skulle garanterat inte falla i god jord hos min bostadsrättsförening.

Undrar om man måste komma överens med grannen så att dörrfärgerna inte krockar utan kompletterar varandra. Hur rart är inte det här? London är som bekant en guldgruva för stiliga dörrar.
Jag tycker att rött kan vara lite läskigt. Det kanske är den gamla godingen I dag röd i morgon död som satt sig. Eller inte. Men den här dörren gör för huset vad ett välapplicerat läppstift kan göra för ett plain jane-ansikte. Snyggt sminkat!
Svart är inte heller att förakta. Chict i de dyrare kvarteren.
Ovanligt modern dörr. Inte alls tokigt men en smula oväntat, eller hus? I det här huset bor nog människor som tycker att det här med design är jätte, jätteviktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar