fredag 13 augusti 2010

Det varsamma bruket av komplimanger

Formex fyller jämnt och visade utställning med tidstypisk design från 60-tal till 2010.

Var ute på Formex i går och måste surt konstatera att även om temat för hösten var happy så var det inte med den känslan jag lämnade Älvsjö. Det kan kanske till viss del förklaras med en hemsk huvudvärk på grund av den syrefattiga augustiluften i huvudstaden men till största del tror jag att det berodde på att mässan var ovanligt trist. Det fanns givetvis undantag: Lotta Ahlvars trendspaning var som vanligt intressant. Trender att hålla koll på i höst är förutom Happy Together också Raw Look där patina och materialens utseende värderas och sätts i fokus och Being Boring där funktion och enkelhet premieras. Stajlisten Tina Hellbergs textilutställning Lovely Threads var också en godbit även om det kändes osympatiskt att den var undanskuffad längst ned i A-hallen. Rena turen att jag inte missade den. Här är några andra favoriter som trots generell surhet ändå fick mig att bli lite lycklig.


Koloni Stockholms monter var ärtig med de bekanta grafiska prylarna.

Jarl Fernaeus servis Actiongraph för ärevördiga Hackefors är något av det snyggaste jag har sett på år och dagar. Han tog sig dessutom tid att berätta om inspirationskällorna bakom mönstret: Hans sons enkla barnteckningar. Kontrasten mellan mormorsporslinet och det svängiga mönstret är mästerligt. Spana dessutom in Magnus Cramers urtjusiga imagefoto av servisen och njut!

Danska företaget And Tradition har massor av fina grejer. Här är snygga lampan Milk av designduon Norm. Spana in bordet Shuffle Table av Mia Hamborg också.

Odd Birds har bråda dagar nu när de ska rädda Hemtex från tråkträsket men de hinner producera egna grejer också. Käck lampa som påminner om gamla goda flirtkulor.

Söt garnren i Tina Hellbergs utställning. Lovely indeed!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar