tisdag 10 augusti 2010

After four I'm under the host

Designern Lena Bergström pratade engagerat om sina "juveler", med vilka hon både menar sina skickliga medarbetare som ser till att skapelserna tar form och produkterna som ska glittra som smycken på bordet.

I morse hade Orrefors och Kosta Boda bjudit in till pressträff i lokalen på Birger Jarlsgatan och väl där fick vi journalister bland annat träffa formgivarna Lena Bergström och Ludvig Löfgren och höra dem berätta om höstens nyheter. Den här gången hade Bergström dragit längsta strået och presenterade ett gäng nya syskon i den framgångsrika Caratserien. De tre glasen och de ärtiga flaskkorkarna är riktiga godbitar. Bergström har, liksom jag och halva världens befolkning, fullkomligt snöat in på Mad Men-serien och vill att folk sätter igång och dricker civiliserade cocktails pronto! Hon har också formgivit tre flaskkorkar i kristall, inspirerade av tre storstäder varav New York givetvis är en, som ska skydda de dyrbara dropparna och hjälpa till att pryda barbordet. Succén borde vara given, för vem vill inte blanda till drinkar som får ens vänner att påminna om Joan, Roger et al?

Stadig fot och elegant kupa ger ett spänstigt, förtroendeingivande tungt glas som man gärna skulle sippa en Martini (eller två som mest) ur.
Foto produkter: Jonas Lindström.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar