onsdag 8 februari 2012

Tusenskönor

Inga Sempé och Piet Hein Eek - vilka pinglor. Här deras respektive prylar.
Dagen började trivsamt med pressfrukost på NK där man förutom croissanter och blåbär också kunde njuta av miniintroduktioner av Inga Sempé, för dagen rivigt klädd i jeans och flanellskjorta, nya designföretaget Pieces, som presenterade sin första kollektion Trotters i samarbete med TAF, och Piet Hein Eek som inte bara designar söta möbler utan också själv verkar rätt gullig och dessutom verbal, vilket inte är en självklarhet bland formgivare. Han berättade bland annat hur det kom sig att han tillverkade det första av de numera välkända, lackade träborden genom att leka med tanken att materialet var dyrbart och arbetet billigt, trots att han egentligen använde trä som blivit över i produktionen av andra möbler. Inredningsarkitekten Anki Gneib presenterade slutligen sina jättestora, svarvade träljustakar som gav upphov till många funderingar runt temat "hur gör man egentligen när man tillverkar dem". Tom Dixon skulle också ha kommit och snackat om sina nya produkter, men satt i ett plan från London. Det utlovades dock att han skulle dyka upp på kvällens festligheter (vilket han också gjorde). Hur som helst lär hans nya grejer knappast göra fansen besvikna.

Sen bar det av till mässan och senare på kvällen till Auktionsverket, men det tar vi i morgon. Hann också med en snabb sväng på Rum Hemmas smygläsning. Till deras nya nummer har jag skrivit min första "hemma hos" om illustratören Lisa Grubes lägenhet, sweet!


De omdiskuterade ljusstakarna från Anki Gneib.

Kollektionen Trotters av TAF. "Vi har jobbat som vi brukar och tagit en detalj och dragit den in absurdum", berättade Mattias Ståhlbom apropå de schysta kulformade fötterna som återkom i olika varianter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar