söndag 27 februari 2011

Passanger to Frankfurt

Det talades en del om auteurdesignern och ett ökat intresse för färre men bättre produkter. Vi får väl se vad som händer med det...
Skålar från duktiga Black Forest och kannor från hajpade Jia.

Har ju tidigare utlovat en kort rapport från Ambiente. Här är den sent omsider. Mässan är galet stor och fyller hela den legendariskt massiva Messe Frankfurt. Det finns något för alla i hallarna, på gott och ont. Tyckte mig i alla fall kunna utröna några tendenser.


I Loft-hallen kunde man hitta flera tjusigheter. Här fanns ett gäng nyenkla produkter med avskalat och en smula hantverksmässigt utseende . Jag fastnade bland annat för Thomas Jenkins bord och bokhylla, Hanna Krügers lampa och den fina keramiken från Fair Trade Original.



Ett intresse för produkter som är nedtonade men inte trista kunde också skönjas. Man vill ha grejer med en twist som samtidigt känns lite handgjorda och speciella. Gärna i jordfärger och med inspiration hämtad från naturen. Klassiker är också alltid ett säkert kort: Iittala lanserar en mindre variant av den omtyckta Essence-tillbringaren och Alessi visar upp klassiskt tegods.


På andra sidan spektrumet finner vi massor med färg och nästan galna vårkänslor. Hur kan man motstå Fabric Copenhagens överkast, Haapaniemis nya mönster eller Loveramics glada keramik till exempel?


Alla som gillar det godissöta och trivsamt slitna kommer också att kunna shoppa i framtiden. Ställen som House Doctor överger er inte!Fantastiskt gulliga kristallampor i frukt- och blomsterformationer från Lucienne Monique var en ny bekantskap värd att göras . Gillar också de söta ljusen från the Renovation Store. Kunde gott tänka mig ett gäng som bildar något upplyftande i vardagsrumsfönstret. Verbala ljus? Varför inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar