måndag 7 februari 2011

the Marble Man

Svenskt Tenn huserar i gamla biografen Astoria medan de moderniserar butiken på Strandvägen. Spectacular, spectacular! Här syns några av deras nyheter för våren: ett par Frank-bord, en puff, speglar och lampor.

Som ni säkert känner till så är det Designvecka (ja, med versalt D) i Stockholm för närvarande och alla slåss om att få bjuda in och visa nya produkter och bjussa på bubbel - så sweet! I morgon börjar Stockholm Furniture Fair i Älvsjö också. Men i dag öppnade ärevördiga Svenskt Tenn dörrarna för pressen och visade sina nya produkter.

Först ut, i entrén, hängde hippa designgruppen What's Whats lampor. Vilken spänst! Klassiska former har använts, i brist på bättre uttryck, på ett nytt sätt. Snyggt och monumentalt med tydliga drag av farmors lilla vikskärm bredvid soffan. Det fiffiga är att man själv kan välja form på lampan genom att dra i snöret. Konsumenten som medskapande, vi är visst inte trötta på det än! Schysta färger också som gjorde sig som handen i handsken i omgivningarna. Självcentrerad som jag är var min första tanke hur utmärkt en av dem skulle göra sig ovanför mitt matbord.


Längre in i den numer stängda biografen presenterade Monica Förster och Björn Kusoffsky sitt projekt med Josef Frank-mönstret Marble, som visst inspirerades av Jackson Pollocks verk. De visade en film men så klart också produkter, som förtjusande askar och en bastant tyguggla som tog hem spelet utan att ens försöka. Om du är i krokarna så ta en tur förbi Svenskt Tenn på tillfälliga adressen. Den känns inte alls trist och temporär utan lyfter tvärtom det ibland lite bourgeoistyngda sortimentet till nya nivåer, dessutom väldigt intimt och lite småhemligt presenterat.

Mönstret Marbles passar till både det ena och det andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar