onsdag 12 maj 2010

Flickan med majblommorna

En av mina kompisar flyttade nyligen och när han skulle rensa ut i bokhyllan stötte han på den här lilla boken om blommor, vilken han tyckte sig kunna leva utan och prompt gav till mig. Ingen blev mer förvånad än jag. Det är en ganska förtjusande samling arrangemang och fotografierna har åldrats betydligt sen 1991 då boken gavs ut, vilket ger den en trevligt nostalgisk air som om man hade hittat den hemma hos sin farmor. Författaren Mary Lawrence har visst utbildat sig hos legendariska Constance Spry så helt fel ute kan hon ju inte vara när hon ger instruktioner till skapelser som "duets for peonies", "christmas carol" och "tea for two". Quite lovely actually!

De har inte nöjt sig med att binda vackra buketter utan också bemödat sig om att döpa dem med omsorg. Här syns Duet for Peonies. Boken är upplagd så att man nästan får som ett recept på varje bukett; till den här behöver man 20 rosa pioner, tre knippen blåklint, sex eukalyptuskvistar, snöre och två kannor.

På sidorna 26 och 27 hittar man arrangemanget Butterfly där äppelblommorna och de rosa tulpanerna tillsammans skapar ett "tidlöst lugn", enligt författaren. Notera den lite hysteriska bakgrunden som motverkar allt lugn i övrigt.

Är man redo för vildare färger och lite lantlig stil väljer man kanske Iris Reprise.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar