torsdag 22 april 2010

En plats i solen

Så här var det uppdukat till pressfrukosten i morse. Lamporna av Piet Hein Eek är visst en av Kadi Harjaks (som är vd för NK inredning) egna favoriter.

En olycka kommer sällan ensam sägs det, och nu verkar detsamma gälla för påkostade inredningsbutiker med a-läge i city. På kort tid har huvudstadens designintresserade fått Gertrude, Room och ett uppfräschat NK att browsa på. Imorse var det pressvisning på det sistnämnda och journalisterna kunde roa sig med att dricka kaffe ur Agneta Livijns rejäla muggar och gulla med design av snofsiga namn som bland andra Patricia Urquiola, Front, Eames och ovan nämnde Piet Hein Eek. Fint, dyrt och rätt så spänstigt. Fast i ärlighetens namn hade jag kanske väntat mig ännu mer av ett varuhus med NK:s flotta historia.

Så där jättemånga överraskningar fanns det väl inte på plan tre men väl en hel del fina saker. En oväntad sak var dock att vissa föremål i butiken endast var till lyst och inte kunde köpas; "rekvisita" stod det på bordet där bland annat de små träden i krukorna trängdes. Vilken besvikelse!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar