fredag 6 november 2009

Borta bäst


Bild från Sara Clausins hemsida. Butiken är ganska liten, trots utbyggnaden nyligen, men känns proppfull med garderobspraliner. Ska du på fest så skynda hit, de söta klänningarna hänger på rad! Gillar också aftonväskorna från Wilbur and Gussie.

Att springa på en riktigt bra butik är alldeles, alldeles underbart och precis som att gå på bal på slottet inget man gör varje dag. En av mina absoluta favvoklädaffärer är lilla Sara Clausin på Bondegatan. Personalen är fantastiskt trevlig och kunnig och utbudet bedårande. Upplevelsen befinner sig ljusår från stressen och tjafset på de stora kedjorna och man kan alltid vara säker på att hitta någon godbit. Billigt är väl inte ordet, men kanske prisvärt. Något att ta hand om länge. Nu har de dessutom rea (50%) på herrkläderna så även män (eller snälla fruar och flickvänner) kan fynda.

En annan butik jag gillar att gå och plocka i är hyfsat nya K & Co på Västmannagatan. Om man är lite trött på, eller aldrig riktigt gillade, den avskalade looken kan man hitta sitt nya vardagsrum här. En amerikansinspirerad estetik råder, vilket kan förklaras med att ägaren Kristina Lifors bott och jobbat i USA länge. Jag slog till på en ljusstake från Day senast jag var här, men trånar efter John Derians ljuvliga decoupage-prylar. Tänk att ha en liten brevpress i glas på soffbordet. Bliss!


Bilder från K&Co:s hemsida. Butiken påminner om ett vardagsrum och det känns lite som att vara hemma hos någon med jättebra smak och snoka. Kul, alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar