måndag 8 februari 2010

I skuggan av unga flickor i blom

Studio Yra är en ny designgrupp och de debuterar med de här rara ljusstakarna
som är formade som bokstäver.


Det råder designyra på stan för tillfället och om du har vägarna förbi Hotel Birger Jarl i Stockholm kan du hoppa in och titta på utställningen Check in. Här visar tio up and coming-designers sina prylar i varsin monter och nog borde det finnas något för alla smaker. Duktiga duon Asshoff & Brogård huserar i ett tjusigt hörn inrett i vitt, svart och lila. De har länge inspirerats av döden och begravningar och fortsätter till min förtjusning på det spåret. Här visar de produkter inspirerade av sorgearbetet och kläderna som hör till. Pallarna Truffle och Ribbon hör till det stiligaste jag sett på länge. Alex Gunnarsson som pluggat i Barcelona visar en "trätextil" som också är värd en omväg och Studio Yra kommer precis rätt i tiden med sina ljusstakar i form av bokstäver - perfekt till alla stilleben som ska konstrueras för närvarande. Utställningen pågår hela veckan och är öppen för alla men om du inte är i Stockholm så oroa dig inte - vi kommer att få se mer av de här formgivarna, var så säker.

Inspirationen bakom Asshoff & Brogårds fina papperslampor kommer från underkjolar. Så klart!


Johanna Asshoff and Hanna Brogård började fundera på sorgeprocessen och tittade på hattar, vilket resulterade i de underbara pallarna Truffle och Ribbon.

Processen bakom Alex Gunnarssons "trätextil" är enligt henne själv det mest intressanta, men produkten på bilden ovan är tjusig den också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar