måndag 7 maj 2012

Pink Smog

Rar och en smula bisarr rosa hatt. Vem skulle kunna bära upp den?

Har på senare tid, av oklara anledningar, kanske är det vårförälskelsen, börjat se världen genom rosafärgade glasögon. Eller så är det mer prosaiskt - måhända vill jag bara ha rejäl valuta för pengarna spenderade på brillorna häromveckan. Hur som helst, här är i alla fall ett gäng skära Helsingforsupplevelser från helgen. Bisou!

Älskar Katja Tukiainens seriekonst som för närvarande ställs ut på Kiasma. En rosachock komplett med enhörningar och kulörta lyktor. Livet blir inte bättre.

Rar pralin på Café Strindberg. Bedårande gammeldags ställe med förtjusande inredning. Konspirerade för att sno en av tavlorna på väggen, med ballerinor. Blev inget av med det, tyvärr.

Jag har alltid varit lite svag för jockeyer. Kanske är det alla Svarta Hingsten-böckerna jag läste som ung? Drömmer nu om en rivig mössa från finska märket Costo.

Ramlade på antikaffären Helsinki Second Hand som visade sig vara jättestor. Och kul. Här fanns inte bara kudden ovan utan också porslin, möbler och tre galet läskiga barnmannekängdockor som ger mig mardrömmar härifrån till evigheten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar