onsdag 4 januari 2012

Mullvaden

Passar herrarna i mullvadsfärgat eller vadå?
Herregud, söta ni - 2012 börjar verkligen förtjusande. Jag har äntligen varit i väg på bio och njutit av sublima Tinker Tailor Soldier Spy. Förväntningarna var givetvis kolossala, skyhöga, inte av denna världen. Men allt föll på plats. Filmen är perfekt: fotot utsökt, de tredelade kostymerna to die for, interiörerna en fascinerande blandning av hemlighetsmakeri och byråkrati, rekvisitan fantastisk, dialogen välskriven, skådespelarinsatserna fläckfria och Gary Oldman förstås beyond bedårande. Ge karl en Oscar. Ge en till dem allihop!

Färgtonerna är värda en uppsats i sig; mörkt grönt, grått och brunt i oändliga variationer. Bra, bättre, bäst. En dimmig, disig brittisk atmosfär punkterad av små ljusblå, gula och röda accenter. En dubbeldäckare som kör förbi, en matchande slips och näsduk, ett barns alldeles för små glasögon. Elegant, sofistikerat, spännande. Vem bryr sig om huruvida det är djävulen eller gud som finns i detaljerna om omsorgen om dem gör konsten så här bra? Jag ser redan fram emot att se om den. Snart.

2 kommentarer:

  1. Ja, det är en rigtigt bra film jag håller med dig! Jag tyckte väldigt mycket om musiken, speciellt låten i slutet La Mer :) Lyssnar på den varje dag nu haha

    Ha en bra söndag! XO

    SvaraRadera
  2. Oui! Visst är musiken också perfekt. Måste se om den snart, snart, snart...

    SvaraRadera