tisdag 12 juni 2012

I väntan på Godot

Jane Flanagan gillar också pioner, och har plåtat dessa.


Ibland ramlar man på bloggar man känner att man bara måste rekommendera. Rara Ill Seen, Ill Said, något pretentiöst döpt efter Beckett-boken med samma namn (men vem är jag att gnälla på det?), är en sådan. Jane Flanagan som driver bloggen jobbar som journalist, bor i Toronto och bjussar på en ganska förtjusande blandning av just pretentioner och melankoli när hon skriver. Här finns både dikter, filosofi och väldigt, väldigt söta bilder. Besök!


måndag 11 juni 2012

Den sista akten

Praktiskt? Nej. Inne? Tydligen.

Ni har väl inte missat att The New York Times utnämnt 2012 till Luggens år? För någon som har sportat frisyren i stort sett sedan hon fick hår känns det förstås nästan overkligt tillfredsställande att efter så lång tid äntligen vara rätt. Får passa på att njuta medan det varar, alltså. Jag känner att jag hittills inte utnyttjat de säkerligen ampla möjligheter som detta år bör bjuda på till fullo. Men halva är förvisso kvar; måhända kommer succéerna att stå på kö i juni, juli, augusti, september, oktober, november och december. Titta bara på det här rara klippet. Det som skrämmer mig en smula är att när jag då står på topp kraschar Luggens år in i 2013. Och vad händer då?


Fallet avslutat

Tack, Zeus. Verkligen.

Nu när det, lindrigt sagt, är inne, hippt och happening att glufsa i sig saker som är i säsong måste det även ligga rätt i tiden att köpa blommor som man skulle ha kunnat gå ut barfota och knipsa i trädgården. Om man hade en trädgård. Och var den typen som gillade att gå barfota. Hur som helst, trogna läsare må minnas detta förtörnade inlägg och då förstå min förtjusning över att det för närvarande finns en pion i varje gathörn. Detta förtjusande blomster som tydligen fått sitt namn efter den olycksdrabbade läkaren Paion i det antika Grekland. Han var visst en av alla de stackare som behövde en gudomlig räddare i farans stund. Zeus ryckte ut till hans försvar och förvandlade honom till en blomma för att han skulle undkomma sin avundsjuka lärare. Ack, det var sannerligen inte bättre förr för grekerna (heller). Vi som diggar pioner har däremot en högtidsstund framför oss. Enligt min lokala florist behåller de visst spänsten fram till slutet av juli. Lysande utsikter, mina vänner.